Ritva Immonen, kehityspäällikkö
Tanja Niemi, valmennusosaamisen kehittäjä
Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on yleisurheilun kansallinen lajiliitto. SUL:n toiminnan tarkoitus on johtaa, innostaa ja tukea laadukasta ja arvostettua yleisurheilutoimintaa lähellä harrastajia, ja kasvattaa kansainvälisesti menestyviä yleisurheilijoita.
SUL tarjoaa joko suoraan tai jäsenseurojensa kautta kaikenikäisille kilpailu- ja valmennustoimintaa, ohjaaja- ja valmentajakoulutusta sekä erilaisiin seuratehtäviin tähtäävää koulutusta.
SUL palvelee 21 piirijärjestöä, noin 560 seuraa ja noin 70 000 yleisurheilutoiminnassa mukana olevaa toimijaa.
Urheilu / liitto
Oppimisalusta, verkko-oppiminen, verkkokurssien tuotanto, koulutus ja sparraus
Suomen Urheiluliitto (SUL) tarjoaa laajan valikoiman erilaisia koulutuksia valmentajien osaamisen kehittämiseen, toimitsija- ja tuomaritehtäviin sekä materiaalipankin opettajille motoristen perustaitojen opettamisen tueksi.
Oppimisympäristön ansiosta koulutuksiin osallistuvilla on enemmän vaihtoehtoja koulutusten suoritustapoihin. Osan koulutuksista voi tällä hetkellä suorittaa livenä, verkossa kuin hybridinä – omiin aikatauluihin sopien.
Digiloikan keskeisinä hahmoina ovat olleet kehityspäällikkö Ritva Immonen ja valmennusosaamisen kehittäjä Tanja Niemi. Niemi palkattiin vastaamaan valmentajakoulutusten sisällöistä, uudistamaan ja päivittämään valmentajakoulutusten oppimateriaalit uudelle oppimisalustalle.
– Kouluttajat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että kurssitehtävät palautetaan oppimisympäristöön sähköpostin sijaan. Oppimisympäristössä kouluttajat näkevät nopeasti ketkä ovat palauttaneet tehtävät, ja he voivat muistuttaa palautuksista sekä arvioida tehtävät järjestelmän kautta, Niemi kertoo.
SUL:n koulutuksissa käytetään myös paljon videomateriaalia. Mediamaisterin alusta pelaa yhteen SUL:lla käytössä olevan videoalustan kanssa.
Verkkoluentojen avulla eri paikkakunnilla ja eri aikaan järjestettävillä tutkinnoilla on mahdollista päästä kuulemaan saman asiantuntijan luento. Verkkoluennot tuovat opintoihin laadun lisäksi joustavuutta, sillä sen voi katsoa itselleen sopivaan aikaan ja halutessaan luennon voi jakaa lyhyempiin pätkiin.
Verkkoluentojen lisäksi oppimisympäristössä on videoina useita eri lajien harjoitteita, joita käydään lähijaksoilla läpi. Lähijaksojen harjoitteet on mahdollista palauttaa mieleen tutkinnon jälkeen oppimisympäristöstä löytyvien videoiden avulla.
Uusi oppimisympäristö on vähentänyt joidenkin tutkintojen lähijaksoja ja materiaalien painokuluja. 2-tason tuomarikoulutus on nyt saatavilla kokonaan verkossa, ja hybridikoulutusten etäjaksoillekin on olemassa nyt toimiva työkalu. Opiskelija voi monella kurssilla valita itse, millainen suoritustapa hänelle sopii.
Etäsuoritusmahdollisuus esimerkiksi tuomarikoulutuksessa säästää merkittävästi vapaaehtoisten aikaa, Immonen kertoo.
Mediamaisterin oppimisympäristö on ollut laajemmassa käytössä vajaan vuoden. Osa kursseista on kokonaan verkossa, toisiin puolestaan liittyy etäopintojaksoja. Valmentajatutkinnot ovat jatkossakin sellainen osa-alue, jota ei tulla siirtämään kokonaan verkko-opinnoiksi. Niihinkin uusi oppimisympäristö tosin on vaikuttanut, sillä tutkintojen ennakko- ja välitehtävät tehdään oppimisympäristössä, verkkoluennot, lajivideot ja muu valmennusmateriaali sekä tutkintotodistus löytyvät myös kootusti oppimisympäristöstä.
SUL haluaa osallistaa niin seuratoimijoita kuin kouluttajia koulutusten materiaalien tuottamiseen. Näin jokainen tahoillaan sitoutuu paremmin yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Oppimisalustassa on vielä elementtejä, joita aiomme hyödyntää paremmin. Etenemme askel askeleelta. Tässä vaiheessa on olennaista varmistua siitä, että kirjautuminen kursseille toimii ja että kouluttajat ja opiskelijat pääsevät hyödyntämään heille luotua kurssialustaa. Palautteen perusteella kehitämme oppimisalustaa paremmaksi.
Kurssille kirjautumista varten olemme luoneet integraation Olympiakomitean hallinnoiman Suomisportin kanssa. Koulutuksen käyneet saavat meriittimerkinnän, joka näkyy Suomisport-rekisterissä.
Mediamaisterin oppimisympäristö on käytössä jo joillakin muilla lajiliitoilla, ja jatkossa mahdollinen lajien välinen yhteistyö valmentajakoulutuksien osalta voisi kiinnostaa.
Yhteistyö esimerkiksi kokonaisvaltaisen valmennuksen, eli unen, ravitsemuksen ja psyykkisen valmennuksen, osalta olisi hyvä juttu, Immonen visioi.
SUL on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Mediamaisterin kanssa. Puolen vuoden välein pidettävissä kehittämispalavereissa asioita viedään eteenpäin.
Alusta on laadukas ja meillä on luotettava kumppani, jonka kanssa yhteistyö sujuu.
Myös tukipalvelu on toiminut hyvin. Olemme saaneet vastaukset tukipyyntöihimme vuorokauden sisällä.
Ritva Immonen
Kehityspäällikkö
Suomen Urheiluliitto
Tanja Niemi
Valmennusosaamisen kehittäjä
Suomen Urheiluliitto
Tutustu tarkemmin siihen, miten voimme auttaa liittoja ja järjestöjä saavuttamaan parempia oppimistuloksia tai kysy lisää tästäkin hankkeesta.
Oppilaitosten yhdistämisprosessi piti sisällään myös digitaalisten oppimisympäristöjen yhdistämisen.
Partiolaiset uudistivat verkkokoulutusympäristön vastaamaan paremmin tulevaisuuden tavoitteita.
Perehdyttämis- ja turvallisuuskoulutus saatiin Tapojärvellä nyt entistä helpommin ja joustavammin työntekijöiden saataville uuden e-learning -perehdytyksen ansiosta.
Mediamaisterin kumppanina käytössäsi ovat verkkokouluttamisen huippuasiantuntijat - oli kyse sitten verkkopedagogiikasta, oppimisteknologiasta tai sisällöntuotannosta. Emme vain rakenna verkkokoulutusalustaa, vaan tuemme ja opastamme käyttöönotossa, jalkautuksessa ja jatkuvassa käytössä, varmistaen, että verkkokouluttaminen organisaatiossasi tuo haluttuja tuloksia.
support@mediamaisteri.com
+358 10 281 8008
@ 2025 MEDIAMAISTERI OY | Tietosuojaseloste